Meh click sini! ~~

Tuesday, November 23, 2010

OUR BABY THAQIF~~

MUHAMMAD THAQIF MUZAKKIR BIN MOHAMMAD TOYIB adalah the 1st anak buah yang aku and adek-bradik ada. Sekarang dah cukup besar dah. 1 tahun dan 2 bulan. Gigi BABY THAQIF baru tumbuh dua. Kitorang sayang sangat kat dia and kitorang akan habiskan masa dengan dia aje kalau BABY THAQIF ade kat rumah ni. Segala apa yang BABY THAQIF lakukan akan menarik semua orang kepada dia. Tak sahlah kalau BABY THAQIF balik rumah nenek nyer*umah kitorg la tu* tapi die tak digambarkan.
BABY THAQIF likes camera. Kalau dia nampak aje camera, mesti die terus toleh and buat muke comel yang memang comel. BABY THAQIF pon suka tengok iklan kat TV. Walaupun die masih kecil, die suka tengok iklan yang ade awex cun!! *bhaye ni!!* tapi xpe, BABY THAQIF ade ramai acik2 yang cun melecun, menawan dan menarik hati.. ahahhaha..
Semalam, kitorang pergi Tangkak bawa
BABY THAQIF, then kat Tangkak, ade amoi, apek and pelayan kedai PIZZA HUT yang suka sangat melayan kerenah BABY THAQIF. BABY THAQIF memang suka sangat kalau ade orang yang mahu layan die main!! Kegemaran die tuh!!
Cukuplah setakat tu, aku berikan sedikit biodata
BABY THAQIF kesayangan kitorg.

Nama penuh: Muhammad ThaQif Muzakkir Bin Mohammad Toyib.
Tarikh lahir: 29 September 2009 jam 6.00ptg.
Tempat lahir: Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar, Johor.
Nama ibu: Nita Binti Sikun.
Nama ayah: Mohammad Toyib Bin Hj Mohadi.
Kegemaran: Menonton televisyen, mengacau mama & abah dan acik-aciknyer dan nenek, dan memandu kereta MYVI milik mama dan laen-laen.
Kebencian: Dikacau sewaktu enak tidur, dihalang melakukan apa yang dia mahu.
Panggilan untuk ibu: mama.
Panggilan untuk ayah: abah.
Bilangan acik: banyak, malas nak kira.
Benda kesukaan: baby walker, baby stroller, botol susu berjenama Tupperware.


Baby Thaqif!!



Sekian dari acik Wanie yang baek hati untuk tontonan semua..~~
~Syazwanie Binti Sikun~

No comments:

Post a Comment