Meh click sini! ~~

Monday, August 29, 2011

ADUH!! Susahnye nk cari kasut raye!!!!

Ni.. gmba kasut raye.. Tp bukn kasut raye aku la... Ntah sape punye..
HA!! cite pasal kasut raye..Aduh, malam td adelah mlm yg sangt mmenatkn bg aku.. Nak cari kasut tahun ni mmg menyusahkn!! Pegi BG pukul 9 lbey.. Sbelum tu g KINI MART dulu beli barang2 bwat kueh.. Then pegilah satu kedai somewhere in BG ni.. Cari punye cari punye cari, jumpe la 2 yg same jenis but different colour.. Rase cam da OKEY sbb da malas nk g kdai laen lagi.. Then tnye la pendpt 2 orang akakku.. YEOSSY & YAIE.. Yeosssy say "okey gak yg wane silver ni.. ", Yaie say "boleh lah.."
 Then, Yeossy tanye pada Yaie. "ya, ko nk yg mane? cepat le pilih!". But pastu Yaie jawab, "xnk, aku xnk beli kat sini.." Argh, nyirap je aku rase.. Then check2 KAK NA xde bg duet le.. Then aku pon da malas and terus kelua.. Kbetulan Kak Na, x kelua kete sbb nk cari parking.. kitorg nk cari die kat ne? Jalan punye jalan punye jalan, g kedai laen yang 1 row ngan kedai td.. Terkejut giler!!! Punye la ramai orang!! X mcm kdai td.. Sampai x muat nk masuk!! Tarik2 rambut!! *bohong je..* tp aku tak kire, kitorg brtiga ttp masuk and troskan memilih walaupun ramai org.. Tak lame pastu.. Orang makin kurang and keadaan pun lbey selesa.. ehehehe.. Cari lagi.. Smbil tu Yaie g mintk duet kat kak na yg rupenye parking dekat2 situ... Yeossy da dpat yg brkenan di hati die.. Yaie & aku truskan mncari lagi.. Cari2.. Yes!! aku da dpat yg brkenan tp saiz 38!! Tnye penjual, "nk ni saiz 39!!", smangat btul.. then die cari3.. jumpe ktorang and die ckp "er.. 39 yg pling besa la".. hm.. ok, aku cari laen.. Ha!! ini cntik.. nk yang ni plak tp yg ni saiz 39.. try punye try, x muat ler 39 ni.. aku tnye.. "saiz 40 ade??" Penjual cari lagi, cari lagi, cari lagi.. "xde la.. yg ade 39 je..".. argh! ape ni??.. pilih lagi, pilih lagi, pilih lagi.. Then Yeossy bagi idea.. "yg ni je la, ni pon cantik ni, warne coffee".. aku kate "eeh, ok jugak la.. aku nk ni la, saiz 40 ea??" die cari lagi.. bosan jer.. "40 da abes la, ni biggest la.. ",, Ya ALLAH!! besarnye dugaan beli kasut raye!! ehehe.. Tp aku tak putus asa.. aku amek la pulak yg sbelah kasut td sbb nmpk die punye saiz 40.. try3.. Eeh, x muat jugak?? alamak.. tnye die.. "41 ea.." die beriya-iya mcm ade saiz 41 ni.. Yes, dpt jugak aku kasutnyer.. Then aku trjumpe lak ksut yg lbey cntik dri yg td,, but aku taknak susahkn penjual lagi.. aku ckp ngan Yaie.. "Kalau kasut td xde saiz 41, aku amek kasut ni.. " smbil tnjukkn kasut tu. Then, "yg ni 41 xde..40 je yg ade..".. Ha! cecepat aku kate yg aku nak kasut yg aku  tnjuk pd Yaie td pulak pd penjual tu.. "saiz 41 yg ni ade??" tngok2..




 ADE




 ALHAMDULILLAH.. mase tu mmg da sakit blakag da.. Nasib ade.. Yeah!! aku pon beli la kasut yg warne krim tu.. mnarik la jugak.. :D RM30 tp bg kurang jd RM25.. Huh.. balik rumah da pukul 11.00mlm.. Ngantuknyer.. Kek Batik aku tak buat lagi.. Dadih aku x start buat lg.. Esok je la.. Tp.. eh, Yaie ajak aku maen Guitar Hero.. Haha.. maen3..Buat kueh malas... Maen game okey plak.. But then rase mngantuk sngat.. ingt nk online.. Tp Yeossy da amik tmpt dulu.. aku pun sudahlah.. ngantuk ni!! Tido la tros tnpe bwat kueh.. ZzZZzZZzZZZZzz.. Kalau aku raye lg tahun depan arap2 x jd mcm ni lg.. penat tau!!





~DARi KEPALA WANiE YANG PENiNG PiLiH KASUT RAYE..~ ahhaha

No comments:

Post a Comment