Meh click sini! ~~

Sunday, August 28, 2011

Terima Kenyataan is hard??

Susah nk trime knytaan bhawe org yg kite sukai sebenarnye x suka kite mlahn membenci kite.. Tp kalau dia suka kat kite hidup ni rase cm sempurne jek.. walhal entah kekal lame ke tidak perasaan sayang pd die tu. Bagi aku la, sukakan org dan bencikan org tu sangt normal bg semue orang. Kalau kite x suke, kite benci.. macm tu la ape yg aku sering msukkn dalam ihidup aku.. so, xde la istilah biase2 je.. Selalunye, sesiape yg kite pernh sukekn dulu tp kemudian menyakitknkan hati kite, kite akan bencikn org tu.. knpe? sbb die x pandai jage hati org yg sukekan die.. Kite boleh trime kelemahn die wlau ape pon sbb kite suke kt die.. Tp die, x bley trime ape pon dan anggap die sndiri PERFECT! Anyway, apabila datgnye 1 hari di mana lelaki yang hebat menyakitkan hati orang lain ini diREJECT oleh insan yang disukai dia, barulah die fham ape tu sakit hati.. Tapi, ade jugak yang kengkadang x puas hati ngan insan yg REJECT die tu tu dan nk berdendam la, simbah asid la, minyak dagu la.. macam2!! Manusia... Bile diorg da mule bwat cmtu, diorg x rase bersyukur ke sbb org yg diorg REJECT tu x buat bnde yang same dngn ape yg die bwat tu?? CINTA DAN BENCI tu memg lumrah manusia.. rasa sayang, rindu, sakit hati tu antara sebb munculnya rasa CINTA DAN BENCI.. Akhir sekali aku nak nasihat sikit ni.. KALAU NK SUKE KAT SESEORANG TU BIALAH BIASE2 JE, JGN LELEBIH SBB NANTI MUNGKIN KITE AKAN BENCI DIE PULAK DAN BEGITULAH SEBALIKNYA.. Ingat, maybe hari ni kite lukakn hati seorang insan, tapi esok mungkin kite pulak yang akan dilukai.. Nak tolak, tolaklah cara baik.. Kekasaran mengundag bahaya.. Diam pulak mengundang rase korg mmberikn peluang.. Jadi, law da tau perasaan seseorang tu kat korg, kalau nk trime, trimelah.. kalu xnk, jgn smpi die trluke, OKEY!! Salam Syawal.. :D

No comments:

Post a Comment