Meh click sini! ~~

Wednesday, November 30, 2011

ALLAH maken sayang.. :D

Banyak.. banyak sangt yg berlaku dalam hidup aku bebaru niy.. maken lame maken bnyk plak masalah yg muncul.. ade yang kecik.. yg besor.. sderhana besor, spare kecil..  bnyak la!! So, dsebbkn sharing is caring, aku nk share la satu masalah kecik yg aku hadapi.. k.. slamat mnmbace ler!


so, this is about something berkenaan pinjam meminjam..

Nak dijadikan cerita, di satu ary yg sunyi.. ade seorang wanita yg diutus oleh Tuhan tuk meminjam *item* milik aku niy... Disebbkan aku niy memg seorang yg baek hati, aku bg lakan.. bukan boley bwat jahat pown ngan *item* niy..

Sedang sebuk mentelaah dengan jayenyer.. si wanita ni pon jumpe la ngan aku.. dari jauh aku da prasan dye datang ke arah aku.. then 'pap!' tros aku pndang tangn dye.. bwat ape dye nk jumpe ak lw x nk pulangkn *item* tuh kan??? okey la... but?? ape yg aku nmpk, dye x pegang ape2.. so.. where's my *item*? aku agak dye bg pinjm pd orang laen la niy.. adeiii!!!!


FOR SEMUE PUNYE INFORMATION... AKU PALING MENYIRAP KALAU ORANG PINJAM BARANG AKU TAK BAGITAW.. INGAT NIY!!!

ha.. jangan penah lupe.. kalaw kw lupe.. maksudnye kw memg nk cari kemarahan aku la tuh! Then yes.. dye ni telahpun mmberi *item* kpunyaan aku niy pd orang laen.. Okey.. maybe aku x brape nk baek sngt ngan dye niy,, so aku x fikir sangt pasal prinsip aku yg shown as above tadi..

Sedang sibuk mlakukan something yg penting iaitu jawab soalan SPM.. aku dah pun trlupe pasal *item* yg aku bg pinjm kepada orang yg meminta pinjm dr orang yg aku bg pinjam *item* aku tuh.. ahahhahaha..
Dan dengan sronoknyer pulang ke rumah sbb ade Thaqif dlm vios Kak Na.. in the way home, aku terREMEMBER la.. but Kak Na takmao pusing la.. die kate "x ilang nyer" aku percaye la.. nak dijadikn crite kan??


Esoknyer.. aku dtang ke sekolah sperti biase tanpe mmbawe *item* niy sbb mesty la orang yg pinjm tu taw nk pulangkan an?? SEPATUTNYER LA KAN??


Then aku tnye pd dye yg kbetulan lalu.. "mane *item* aku??"

dan rakaman ape jawapan si dye niy biarlah aku simpan je bwat cengkodok basi dlm kpale otak aku..tapi yg pasty.. jawapan yang sangat TAKBERTANGGUNGJAWAB! and for sure MENYAKITKAN HATI!! kalaw korg dengo pon sakit hati lah!! tanpe ucap terime kasih.. smalam x bgtaw kw letak kat mane.. ni ke care meminjam??? mintk la ampun maaf law kw terbace wahai kawan.. ape yg aku tulis niy agar kw x bwat mende yg same pada orang lain!!



"Hm.. dye kate dye letak *item* aku kat sini". aku bermonolog dalaman... ehhehe
Tapi untuk ape yg aku lihat.. x de pon.. ntah mate aku da rabun or buta aku tatau plak.. tapi kengkawan aku pun x nmpk same..








dah malas nk ckp pnjang.. aku cume nk bgtaw korang.. until saat ini!! *item* aku x dijumpai lagi.. hai kawan.. mcm mane aku nk berbaek ngan kaw kalaw mcm niy kawan??? HAI KAWAN..KAWAN!!!


Tapi xper la.. macam yg aku and Izzani bincangkan.. semue masalah tu tndenye ALLAH dah maken sayangkn aku. ALHAMDULILLAH.. :D <3


then aku menjadi asyik termenung mmikirkn mende niy.. nk maafkan.. t dye bwat lg.. tak maafkn.. mende x brape nk besa.. ntah lah..

dan pesanan kepada *item* aku.. pulanglah sayang!!! kepada dye yang meminjam.. Pulangkan *itemku* itu!!

Okey.. done membebel...
ASSALAMUALAIKUM..

No comments:

Post a Comment