Meh click sini! ~~

Friday, December 9, 2011

AKU datang!!!!!~~

Suatu pagi tadi yg sangat mnyedihkan.. aku dapat mesej yg dah boley membuatkan aku senyum semula.. Mesej itu berbunyi..
"TAHNIAH.anda berjaya diterima bekerja di pioneer. Sila hadir ke pioneer pada 14 Dec 2011. TQ."

Dengan kedatangan mesej tu td pg pada jam 9.15am. Betullah nmpaknye aku x mimpi.. FIRST TIME dalam sejarah aku akan kerja.. Best ker kerja?? mesti penat sebb kerja yg aku dapat ni well-known la memg penat.. Temuduga aku dah success.. Nak cite time temuduga memg lawak giler.. malu pun ade.. Tp ALHAMDULILLAH dapat gak.. soklan xde lah meNcabar.. yg paling lawak bile abang tu tnye aku..
ABANG-  pernah patah kaki??
AKU-  RM850
ABANG-  ha?? ape yang RM850??
AKU-  Eh, ape soklan td????
ABANG-  penah patah kaki??
AKU-  eh, xpenah, xpenah.. ehhehe
ABANG-  td dengar ape??
AKU-  pendapatan kaki..
abang-  ooh *gaye pelik*


hehhe.. lawak giler.. apesal aku denga pendapatan kaki?? hehehhe..
Okey.. sambung balik..
kawan2 mmg kene carik la kat sane.. kalau x aku akn jd mcm org BO*** la sensorg.. bosan.. bukan sminggu dua aku nk keje sana.. tapi 2 bulan++.. Harapannyer, xbnyak masalah yg terjadi spanjg aku kerja kat sana.. amin YA RABBAL ALAMIN..
Biar aku buat prancngn awal aku. Selepas aku dapat gaji yg pertama. aku nak..

-->Bagi pd mak*ingat taw!*
-->Simpan 1/3*sikit je*

Yang lebih maybe aku nk beli bebarang yg menjadi idaman aku.. cheeewahh!!

Lepas berhenti.. Aku nk gunakan gaji tu tuk:

-->amek lesen kereta
-->beli kamera*angan2*
-->henfon*xpenting*

dan lelaen lah!!

Aku harap semuanya bukn sekadar impian dan harapan tp satu keajaiban iaitu aku akan mmpu beli diorg tu.. hikhik..
PIONEER MUO!!! AKU DATANG!!!!! 


OKee.. dah puas membebel..
ASSALAMUALAIKUM.. take care.

2 comments: